שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי מרציפן במלית משמשים מיובשים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1/2 כוס משמשים מיובשים
300 גרם מרציפן
400 גרם שוקולד (חלב או מריר), חתוך לחתיכות קטנות
100 גרם חמאה (או מרגרינה)
נייר פרגמנט
אופן ההכנה
  1.  חותכים כל משמש ל- 6-4 חתיכות (בגודל כחצי ס"מ). מצפים כל משמש במרציפן ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור. 
  2. מכינים סיר כפול עם מעט מים בחלקו התחתון (באן מארי). שמים את השוקולד והחמאה בחלק העליון של הסיר וממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
  3. מצפים את התבנית בנייר פרגמנט. טובלים את הכדורים בשוקולד המומס בעזרת מזלג ומעבירים לתבנית. מאחסנים את התבנית במקרר כשעה.
  4. חותכים את שאריות השוקולד שנזלו מסביב לכל כדור ומפרידים מהנייר. אם רוצים, אפשר לגלגל את הכדורים באבקת סוכר. מאחסנים במקום קריר או במקרר.


חזרה