|
|
|
|
כדורי מרציפן במלית משמשים מיובשים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
1/2 כוס משמשים מיובשים |
300 גרם מרציפן |
400 גרם שוקולד (חלב או מריר), חתוך לחתיכות קטנות |
100 גרם חמאה (או מרגרינה) |
נייר פרגמנט |
אופן ההכנה |
- חותכים כל משמש ל- 6-4 חתיכות (בגודל כחצי ס"מ). מצפים כל משמש במרציפן ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור.
- מכינים סיר כפול עם מעט מים בחלקו התחתון (באן מארי). שמים את השוקולד והחמאה בחלק העליון של הסיר וממיסים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
- מצפים את התבנית בנייר פרגמנט. טובלים את הכדורים בשוקולד המומס בעזרת מזלג ומעבירים לתבנית. מאחסנים את התבנית במקרר כשעה.
- חותכים את שאריות השוקולד שנזלו מסביב לכל כדור ומפרידים מהנייר. אם רוצים, אפשר לגלגל את הכדורים באבקת סוכר. מאחסנים במקום קריר או במקרר.
| חזרה | | |