שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לוקוס אפוי במלח גס, מוגש עם קוסקוס עגבניות ונענע / אריק חכימי


חומרים (8 מנות)
לדג:
1 דג לוקוס טרי במשקל 3-2 ק"ג, מנוקה
5-4 ק"ג מלח גס
5 חלבונים טרופים היטב
4 גבעולים רוזמרין
4 גבעולים טימין
2 כפות זרעוני כוסברה (אם רוצים)
מעט שמן זית
לקוסקוס:
1.5 ק"ג קוסקוס מהיר הכנה
10-8 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 צרור עלי נענע קצוצים לרצועות דקות
1/2 כוס שמן זית
25 זיתים שחורים גדולים (רצוי מסוג קלמטה), קצוצים גס
1 שן שום קצוצה דק מאוד
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 לימון סחוט
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  2. מערבבים את המלח עם החלבונים. מפזרים שכבה מהמלח על תבנית אפייה. מניחים 2 גבעולי טימין ו 2 גבעולי רוזמרין ומפזרים כף זרעוני כוסברה. מניחים את הדג בתבנית, מורחים אותו במעט מאוד שמן זית ומפזרים עליו את שארית עשבי התיבול והכוסברה. מכסים את הדג לגמרי במלח הנותר, מכניסים לתנור ואופים 45 דקות. מוצאים ומגישים.
  3. מכינים את הקוסקוס: מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן ומצננים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות, בלי לשבור את גרגרי הקוסקוס. לפני ההגשה מעבירים לכלי הגשה חסין חום, מכסים ומחממים מספר דקות בתנור. מגישים חם.

חזרה