שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם זיתים ורוזמרין / אריק חכימי

לתבנית אפייה מכל סוג או צורה. אפשר לאפות את הלחם מראש, לעטוף היטב ולהקפיא, להוציא מהמקפיא שעתיים לפני ההגשה ולחמם היטב: מחממים את התנור לחום נמוך (80 מעלות). מורחים את הלחם מכל הצדדים בשמן זית, מכניסים לתנור ל 15 דקות ומגישים חם. אפשר גם לאפות יום מראש ולחמם לפני הגשה (בלי להקפיא). בגלל כמות הזיתים הגדולה במתכון יש צורך בכמות גדולה יחסית של שמרים, כדי שהבצק יוכל לתפוח.


חומרים
1 ק"ג קמח לבן
75 גרם שמרית (או 1.5 כפות שמרים יבשים)
4 כפות שמן זית
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים
500 גרם זיתים שחורים מסוג משובח, מגולענים וקצוצים גס
4 כפות רוזמרין קצוץ גס
1 כפית זרעוני כוסברה כתושים (אם רוצים)
מעט שמן לשימון
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה 800 גרם מהמקמח עם השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים בהדרגה, ולשים עד שנוצר בצק רק וגמיש. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים.
  2. כשהבצק מכפיל את נפחו מוסיפים את הזיתים, הרוזמרין, הכוסברה ושארית הקמח ולשים היטב כ 10 דקות, עד שהבצק נעשה אחיד, נעים למגע ולא דביק.
  3. מכסים במגבת לחה ומשהים לתפיחה נוספת במקום חמים.
  4. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית אפייה.
  5. מעבדים שוב את הבצק ומכניסים לתבנית. משהים עד שהבצק תופח ומגיע לשלושה רבעים מגובה התבנית.
  6. מניחים את התבנית על רשת בשליש התחתון של התנור ואופים 25 דקות. מוציאים את הלחם מתוך התבנית, מניחים על הרשת ואופים 15 דקות נוספות (פעולה זו נעשית כדי שהאפייה תהיה אחידה מכל צידי הלחם). מוציאים את הלחם ומצננים מעט לפני ההגשה.

חזרה