לחם פירות
/ מיכל לוי-אלחלל
מתאים לארוחת בוקר בתוספת חמאה או ריבה משובחת.
|
חומרים
|
125 גרם חמאה |
2/3 כוס סוכר |
2 ביצים |
1 כוס קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
1/3 כוס פירות מסוכרים |
1/3 כוס צימוקים |
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים |
1 כפית תמצית וניל |
כלים: |
תבנית מלבנית מאורכת |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- מערבלים את החמאה והסוכר בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל עוד קצת.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים לתוך הקערה. מערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים, הדובדבנים ותמצית הוניל, מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית.
- אופים 45-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- הערה: לפני שמוסיפים את הצימוקים לעיסה אפשר להשרות אותם ברבע כוס רום.
|
חזרה |