שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם פירות / מיכל לוי-אלחלל

מתאים לארוחת בוקר בתוספת חמאה או ריבה משובחת.


חומרים
125 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס פירות מסוכרים
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים
1 כפית תמצית וניל
כלים:
תבנית מלבנית מאורכת
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 
  2.  מערבלים את החמאה והסוכר בקערת המערבל, מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל עוד קצת. 
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים לתוך הקערה. מערבבים בתנועות קיפול עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים, הדובדבנים ותמצית הוניל, מערבבים בעדינות ומעבירים לתבנית. 
  4.  אופים 45-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. הערה: לפני שמוסיפים את הצימוקים לעיסה אפשר להשרות אותם ברבע כוס רום.

חזרה