שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דלעת, עגבניות וג'ינג'ר / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
60 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
700 גרם דלעת חתוכה לקוביות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
מלח ופלפל לבן
7 כוסות מרק ירקות צח או מים
1 מכל שמנת מתוקה
50 גרם גרעיני דלעת קלויים
אופן ההכנה
  1.  ממיסים בסיר כבד את החמאה והשמן. מוסיפים את כל הירקות ואת הג'ינג'ר ומאדים על להבה בינונית כ 15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל. 
  2. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.
  3. מעבירים את המרק למעבד מזון (אפשר להשתמש גם בבלנדר יד) ומעבדים למחית חלקה. 
  4.  מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומחממים עד סף רתיחה. טועמים ומשפרים את התיבול, מחלקים למנות ומעטרים בגרעיני דלעת קלויים.


חזרה