שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרנג במלית קצפת ורוטב פירות / מיכל לוי-אלחלל

הסוד של המרנג הוא אפייה איטית בחום נמוך. אפשר להכינו עד שלושה שבועות מראש ולהוסיף את המלית לקראת ההגשה. כשבסיסי המרנג מוכנים, נותרת מעט מאוד עבודה.


חומרים
לבסיס:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
לרוטב:
200 גרם פירות יער קפואים (פטל, פטל שחור, אוכמניות)
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות קורנפלור
למלית:
2 מכלים שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלותצלזיוס). משרטטים על נייר אפייה שלושה מלבנים בגודל 13X25 ס"מ ומניחים על התבנית. 
  2. מקצפים את החלבונים במיקסר, במהירות גבוהה, לקצף לבן ויציב. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף כ 3 דקות. 
  3. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים על המלבנים המסומנים בתנועת הלוך ושוב. מכניסים לתנור ואופים במשך שעתיים.
  4. מכינים את הרוטב: מפשירים את הפירות, מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם הסוכר, ומפעילים כחצי דקה. מעבירים לסיר בינוני ומחממים עד לרתיחה. מערבבים את המים עם הקורנפלור, מוסיפים לסיר הרותח ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהלהבה ומצננים. 
  5. מכינים את המלית: מקציפים את השמנת והסוכר בקערת המיקסר לקצפת יציבה.
  6. מרכיבים את המנה: מניחים בסיס מרנג על צלחת ההגשה מלבנית. מורחים עליו מחצית מהקצפת ויוצקים מחצית מרוטב הפירות. מכסים בבסיס נוסף, חוזרים על הפעולות ומכסים בבסיס השלישי.
  7.  העוגה נשמרת כ 3 ימים במקרר. המרנג ללא המלית נשמר כשלושה שבועות בטמפרטורות החדר.

חזרה