|
|
|
|
מרק ארטישוק ירושלמי וסלרי
|
חומרים (6 מנות)
|
1 ק"ג פקעות ארטישוק ירושלמי קלופות ופרוסות |
6 כוסות גבעולי סלרי פרוסים |
2 כוסות מים |
4 כוסות ציר עוף |
2/3 כוס יין לבן יבש |
1 כף חרדל |
2 כוסות שמנת מתוקה |
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון |
אופן ההכנה |
- מכניסים לסיר גדול את הארטישוק הירושלמי, הסלרי, המים, ציר העוף, היין, והחרדל. מבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות או עד שהירקות רכים.
- מרסקים את המרק במעבד מזון, כמות קטנה בכל פעם.
- מחזירים את המרק המרוסק לסיר, מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים את המרק על אש בינונית עד שהוא כמעט רותח. מערבבים מדי פעם. מגישים חם.
| חזרה | | |