שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק ארטישוק ירושלמי וסלרי


חומרים (6 מנות)
1 ק"ג פקעות ארטישוק ירושלמי קלופות ופרוסות
6 כוסות גבעולי סלרי פרוסים
2 כוסות מים
4 כוסות ציר עוף
2/3 כוס יין לבן יבש
1 כף חרדל
2 כוסות שמנת מתוקה
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
אופן ההכנה
  1.  מכניסים לסיר גדול את הארטישוק הירושלמי, הסלרי, המים, ציר העוף, היין, והחרדל. מבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות או עד שהירקות רכים. 
  2. מרסקים את המרק במעבד מזון, כמות קטנה בכל פעם. 
  3.  מחזירים את המרק המרוסק לסיר, מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט. מתבלים במלח ופלפל.
    מחממים את המרק על אש בינונית עד שהוא כמעט רותח. מערבבים מדי פעם. מגישים חם.

חזרה