|
|
|
|
סלט חצילים ובצל ירוק בנוסח סיני
/ בני סיידא
|
חומרים
|
3 חצילים בינוניים |
שמן לטיגון עמוק |
5 בצלים ירוקים קצוצים דק |
6 שיני שום פרוסות דק |
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר |
1 פלפל חריף פרוס לטבעות דקות |
לרוטב: |
4 כפות רוטב סויה |
2.5 כפות סוכר חום |
2 כפות חומץ |
3 כפות מים |
מלח |
פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מסירים מהחצילים את הקצוות, חוצים כל חציל לרוחבו וחותכים כל מחצית ל 8 אצבעות עבות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים עד השחמה. מסירים מהאש ומניחים על מגבות ניר לספיגת השמן.
- יוצקים למחבת נקייה מעט שמן, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף ומערבבים. מטגנים במשך דקה.
- מוסיפים למחבת את החצילים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים למחבת ומבשלים במשך 3 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקררים. מגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |