שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים ובצל ירוק בנוסח סיני / בני סיידא


חומרים
3 חצילים בינוניים
שמן לטיגון עמוק
5 בצלים ירוקים קצוצים דק
6 שיני שום פרוסות דק
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 פלפל חריף פרוס לטבעות דקות
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
2.5 כפות סוכר חום
2 כפות חומץ
3 כפות מים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מסירים מהחצילים את הקצוות, חוצים כל חציל לרוחבו וחותכים כל מחצית ל 8 אצבעות עבות.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החצילים עד השחמה. מסירים מהאש ומניחים על מגבות ניר לספיגת השמן.
  3. יוצקים למחבת נקייה מעט שמן, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף ומערבבים. מטגנים במשך דקה.
  4. מוסיפים למחבת את החצילים. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים למחבת ומבשלים במשך 3 דקות.
  5. מעבירים לצלחת הגשה ומקררים. מגישים בטמפרטורת החדר.

חזרה