שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סקלופיני "מרסלה" / אבי שטייניץ

מעדן איטלקי קלאסי, שלהכנתו דרושה סינטה של עגל חלב, שהיא יקרה ולא כל כך קלה להשגה (יש להזמין אצל הקצב מראש בדרך כלל). פורסים אותה לפרוסות דקות מאוד, וגם את זה כדאי לבקש מהקצב לעשות, כדי לא להסתבך.


חומרים (4 מנות)
600 גרם סינטה סינטה של עגל חלב, פרוסה לפרוסות דקות מאוד (במשקל כ 50 גרם לפרוסה)
מלח ופלפל
קמח
120 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
1/2 כוס יין מרסלה
2 גבעולי טימין קצוצים
עלים מ 1/2 גבעול רוזמרין קצוצים גס
3/4 כוס מרק בשר צח
אופן ההכנה
  1.  משטחים את פרוסות הבשר בעזרת פטיש בשר, מתבלים במלח ובפלפל, מקמחים ומנערים מקמח עודף. 
  2. מחממים במחבת כ 2 כפות מהחמאה או המרגרינה, מוסיפים כמה פרוסות בשר ומטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהן משנות את צבען ללבן, ולא יותר. מוציאים מהמחבת ומניחים במקום חמים. אם החמאה נשרפת במהלך הטיגון, מנקים את המחבת במגבת נייר וממשיכים לטגן את שאר הפרוסות עם חמאה טרייה. 
  3. שופכים מהמחבת את שאריות החמאה. מוסיפים את היין, הטימין והרוזמרין, מתבלים בפלפל ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 2 דקות מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מחזירים את הבשר למחבת ומבשלים דקה.
  4.  מחלקים את הבשר לצלחות הגשה. מוסיפים לרוטב שבמחבת את שארית החמאה, בהדרגה תוך כדי טריפה על להבה בינונית. יוצקים את הרוטב על הבשר ומגישים.


חזרה