שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף ובוטנים / אילן שומרון

מרק שמקורו בפרו, שם הוא נקרא אינצ'יקאפי.


חומרים (11 מנות)
5 ליטרים מים
1 עוף שלם
1 עלה דפנה
2 כפות שמן תירס
3 בצלים פרוסים
6 שיני שום קלופות ופרוסות
1/3 כוס אורז
250 גרם בוטנים טריים, לא קלויים
1/2 חבילת כוסברה
מלח ופלפל
1 כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
מעט צ'ילי יבש
1/3 כוס קמח תירס
עלי כוסברה קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
  1. משרים את האורז למשך 30 דקות במים, מוציאים ומסננים. יוצקים מים רותחים על הבוטנים משהים למשך 10 דקות מסננים ומסירים את הקליפה.
  2. שמים את המים, העוף ועלי הדפנה בסיר גדול. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל.
  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות. מוציאים את העוף המבושל ושומרים בצד.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כ3- דקות.
  5. מוציאים מחצית מהכמות ומוסיפים למרק.
  6. מכניסים את המחצית השניה לבלנדר יחד עם האורז, הבוטנים, הכוסברה והתבלינים ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים מעט מנוזלי המרק לבלנדר ומוסיפים גם את קמח התירס. ממשיכים לעבד עד שנוצרת בלילה סמיכה.
  7. יוצקים את בלילת הבוטנים למרק הרותח, תוך בחישה. ממשיכים לבשל בסיר גלוי על להבה נמוכה למשך 30 דקות, בוחשים מדי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
  8. שמים בכל צלחת הגשה מעט בשר עוף, יוצקים את המרק על העוף ומקשטים בעלי כוסברה טריים.

חזרה