שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נתחי עוף בלימון ורוטב טריאקי / אריק חכימי

אפשר להכין את המשרה יום מראש, אך להשרות בה את העוף למשך 4 שעות בלבד.


חומרים
4 חזות עוף (פרפרים), פרוסים לרצועות בעובי חצי ס"מ וברוחב 5 ס"מ
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
למשרה:
3 לימונים פרוסים לעיגולים דקים
8 כפות רוטב טריאקי
5 כפות רוטב סויה (רצוי "קיקומן")
4 שיני שום פרוסות דק
6 כפות תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים דק: בזיליקום, רוזמרין, טימין, מרווה, אורגנו
1/2 כוס שמן זית
מעט פלפל חריף גרוס (רצוי מסוג קאיין)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים את פרוסות העוף, מעסים אותן היטב במשרה ומשהים במקרר 4 שעות. מוציאם מהמקרר כחצי שעה לפני הטיגון.

2. מוציאים את העוף מהמשרה. מחממים היטב מחבת פסים או גריל פחמים ומורחים במעט שמן זית. כשהשמן מעלה קצת עשן מניחים את הנתחים לדקה וחצי, הופכים, מתבלים במלח ופלפל, מטגנים דקה וחצי נוספות ומוציאים.

חזרה