שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פול ירוק ובשר / רותי קינן


חומרים (9 מנות)
1 ק"ג בשר בקר למרק חתוך לקוביות, או עצמות עגל פרוסות
1 ק"ג פול ירוק טרי או 700 גרם פול ירוק קפוא
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזרים
2 כרישות
1/2 כרוב לבן
מלח ופלפל
צרור כוסברה
2 ליטר מים
אופן ההכנה
1. שוטפים את הבשר או העצמות (אפשר להשתמש בשניהם, בכמות כוללת של 1 ק"ג). מניחים בסיר גדול ורחב.
2. קולפים את הפול הטרי. קולפים את תפוחי-האדמה והגזרים וחותכים לקוביות. מנקים את הכרשות וחותכים לפרוסות. חותכים את הכרוב לרצועות.
3. מעבירים את הפול ואת כל הירקות לסיר, מכסים ב 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
4. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים את צרור הכוסברה על הירקות והבשר שבסיר. ממשיכים לבשל עוד 30 דקות. מגישים חם.

חזרה