שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פול מוקרם / רותי קינן


חומרים (6 מנות)
6 בצלי שאלוט (או 1 בצל רגיל גדול)
40 גרם חמאה או מרגרינה
1 ק"ג פול טרי מקולף (או פול קפוא)
1 גבעול טימין
1 עלה דפנה
1 גבעול פטרוזיליה
1 גבעול סלרי
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
צרור עירית קצוצה
1 גביע שמנת חמוצה (לא הכרחי)
אופן ההכנה
1. קולפים את השאלוט או הבצל וקוצצים אותם. מטגנים בחמאה או במרגרינה, בסיר רחב, עד שהם נעשים שקופים ורכים. מוסיפים את הפול, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות
על להבה גבוהה, מסירים מהאש ומסננים. מפרישים 3 כפות מלאות פולים שלמים ומעבירים את כל היתר לממחה או למעבד-מזון. מעבדים למחית חלקה ומחזירים לסיר.
2. קושרים את גבעולי הטימין, הפטרוזיליה, הסלרי ועלה הדפנה לצרור.
מוסיפים למחית הפול מים רותחים ומערבבים עד שמתקבל מרק בסמיכות הרצויה. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מניחים את צרור עשבי התיבול על המרק, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה תכופה כ 7 דקות.
3. מסלקים את צרור עשבי התיבול ומתקנים את התיבול. אם רוצים לקבל מרק חלק מאוד, מעבירים אותו דרך מסננת דקה. מערבבים את המרק עם חלק מהעירית הקצוצה.
4. מעבירים לצלחות ומקשטים כל צלחת בעירית קצוצה ובפול השלם שנשמר. אפשר לערבב לתוך המרק חלק מהשמנת ולערום כפית ממנה במרכז כל צלחת הגשה.


חזרה