שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פטריות צח נוסח סין / דליה פן-לרנר

עדיף להשתמש בפטריות שיטאקי טריות (גדלות בארץ) או מיובשות (מגיעות מסין) להכנת המרק. כתחליף אפשר להשתמש בכמות כפולה של פטריות שמפיניון טריות בשילוב 6-4 פטריות שיטאקי מיובשות, או פטריות יער (פורצ'יני) מיובשות, שקל יותר להשיג.

חשוב לחזק את טעמן החלש של פטריות השמפיניון בכמה פטריות יער טריות או מיובשות.


חומרים (5 מנות)
12 פטריות שיטאקי טריות או מיובשות, או תערובת של פטריות טריות ומיובשות
4-5 כוסות ציר או מרק עוף צח
2 פרוסות ג'ינג'ר טרי חתוכות לרצועות דקיקות
1/2 כפית סוכר
1 כפית מיץ לימון
1-2 כפות יין אורז סיני או שרי יבש
2-3 כפיות רוטב סויה
2 בצלים ירוקים פרוסים או חתוכים לסרטים
6-8 עלי כוסברה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. חותכים את הפטריות הטריות לחצאים או רבעים. אם משתמשים בפטריות מיובשות, משרים אותן חצי שעה לפני הבישול במעט מים חמים, מסננים וסוחטים את הפטריות היטב. את מי ההשריה שומרים כדי להוסיפם למרק.
2. מכניסים לסיר את המרק, הפטריות, נוזלי ההשרייה, רצועות הג'ינג'ר, הסוכר, מיץ הלימון, היין ורוטב הסויה. מכסים ומבשלים 30 דקות.
מוסיפים את הבצל ועלי הכוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות. מתבלים.
מגישים חם.

חזרה