שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פלפלים אדומים / דליה פן-לרנר


חומרים (6 מנות)
4 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים
2 כפות שמן
1 בצל גדול
4 כוסות מרק עוף או בשר צח
1 כוס מיץ עגבניות
1-2 פלפלים חריפים שלמים או אבקת פלפלת חריפה (קאיין)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. קולים את הפלפלים בגריל עד שהם חרוכים היטב. מכניסים לשקית או לסיר מכוסה ומקררים מעט. מקלפים את הפלפלים ומרחיקים את הגרעינים (לא שוטפים תחת ברז מים כדי שלא יאבדו מטעמם). חותכים לנתחים או לקוביות גדולות.
2. מטגנים את הבצל במחבת במעט שמן, עד שהוא מתרכך. מכניסים למעבד מזון את הבצל המטוגן, הפלפלים ומעט מהמרק. מרסקים לרסק חלק.
3. מעבירים את הרסק לסיר, מוסיפים מיץ עגבניות ומרק וגם את הפלפל החריף השלם (או אבקת פלפלת חריפה, בכמות לפי הטעם). מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ 15 דקות. אם משתמשים בפלפל חריף שלם, מוציאים אותו מהמרק לפני ההגשה.
גיוון: אפשר להמעיט בכמות המרק הצח כדי להסמיך אותו יותר, ואז לבשל קצת עם שמנת מתוקה.

חזרה