שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק קרם פטריות עם קרם פרש ועירית / בני סיידא


חומרים (10 מנות)
70 גרם פטריות יער שחורות מיובשות
80 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
2 כרישות (החלק הלבן), פרוסות דק
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 שורש סלרי קצוץ דק
1 ק"ג פטריות שמפיניון פרוסות
250 גרם פטריות ירדן קצוצות
250 גרם פטריות פורטובלו קצוצות
5 כוסות מרק צח מרוכז מירקות או מעוף
1 כוס יין לבן יבש
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה:
1 מיכל קרם פרש
1/2 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1.  שורים את הפטריות המיובשות במים חמים לחצי שעה, מסננים ושוטפים היטב. קוצצים דק. 
    ממיסים בסיר גדול את החמאה והשמן. מוסיפים את הכרישה, הבצל, השום והסלרי ומאדים 5 דקות. מוסיפים את כל הפטריות ומאדים 5 דקות נוספות. 
  2. מוסיפים את המרק ואת היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 40 דקות. מרסקים את המרק למחית חלקה (במעבד מזון או בבלנדר יד) ומחזירים לסיר. 
  3. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. 
  4.  מחלקים לקעריות מרק, שמים בכל מנה כפית גדושה קרם פרש ומעטרים בעירית קצוצה.
    הערה: לפני ההגשה מחממים את המרק על להבה נמוכה, רק עד לסף הרתיחה.

חזרה