שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת עגבניות שרי / מיקה גולדמן


חומרים
1 ק"ג עגבניות שרי
800 גרם סוכר
2 כוסות מים
1/2 לימון פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין, יוצרים חריצים קטנים בעגבניות. מכניסים את העגבניות הסוכר והמים לסיר ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהריבה מגיעה למידת הסמיכות הרצויה (איך בודקים?- מכניסים מבעוד מועד כמה צלוחיות למקפיא. כשרוצים לבדוק, מוציאים צלחת מהמקפיא ויוצקים עליה קצת ריבה. כשהריבה מתקררת, רואים הסמיכות האמיתית שלה.) לקראת סוף הבישול זורקים פנימה את הלימון הפרוס.

הצעה: אפשר להוסיף לריב קצת פלפל שחור גרוס בסוף הבישול- זה מאוד טעים.
חזרה