שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עוף / אנה וגנר


חומרים
1 עוף שלם או 5 כרעיים
3 בצלים גדולים
3 קישואים צעירים
2 קולורבי
1 פיסת דלעת בגודל 10 סנטימטרים מרובעים
2 שורשי סלרי
4 גבעולי סלרי אמריקני
3 גזרים
2 שורשי פטרוזיליה
צרור פטרוזיליה
1 שן שום
מלח
סוכר
מלח גס
אופן ההכנה
  1.  שוטפים וקולפים את בל הירקות פרט לקישואים.
  2. אם העוף שלם, מחלקים לשמונה. אם הוא לא הומלח, מאשפזים בקערה גדולה, לא מתכתית, בחברת חופן או שניים של מלח גס לעשרים דקות לפחות. לא בשביל הכשרות כמו בשביל הטעם. מוציאים למסננת, שוטפים היטב. 
  3. מניחים את פיסות העוף על קרקעית סיר גדול ועמוק מאוד. מעליהן מסדרים את הירקות, חוץ מהפטרוזיליה, שתורה יגיע בסוף. ממלאים במי ברז, והמהדרין יקריבו שני בקבוקים של מים מינרליים כי פסח יש רק פעם בשנה, תודה לאל – עד לגובה של 4 סנטימטר משולי הסיר. 
  4. מוסיפים כף שטוחה של מלח, כפית סוכר (יוצאי פולין מוזמנים להוסיף שתי כפיות), שופתים על הכיריים, להבה גדולה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום כי אנחנו רוצים בעבוע איטי, לא לבה רותחת – ומקפים. איזו מילה עברית יפה לפעולה מגעילה של הוצאת הג'יפה האפרפרה ממעלה הסיר. אנחנו רוצים מרק צלול נורא, כך שהקיפוי זקוק לגיבוי כל רבע שעה.
  5. מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה לפחות שעתיים, טועמים, מוסיפים מלח אם צריך, זורקים פנימה את צרור הפטרוזיליה השטוף –בלי הגומייה שלו – מכבים את האש, ומניחים לפטרוזיליה להתעלף בחן בתוך המרק. גמרנו. גם את זה אפשר ואפילו רצוי להכין יום מראש.


חזרה