שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז מטוגן עם פטריות, פלפלים ובצל ירוק


חומרים
3 כוסות מים
1 כפית מלח
1.5 כוסות אורז לבן ארוך
5 כפות שמן צמחי
4 ביצים גדולות, טרופות היטב
500 גרם פטריות טריות (שמפניון או פורטובלו)
2 פלפלים אדומים גדולים
4 כפיות שורשי ג'ינג'ר טרי מגורר
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
  1. מכניסים את המים לסיר, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כאשר המים רותחים, מוסיפים את האורז, מורידים את האש, מכסים ומבשלים עד שהאורז רך והמים מתאדים, בערך 18 דקות.
  2. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן במחבת טפלון, יוצקים את הביצים ומטגנים חביתה. מדי פעם מרימים את קצוות החביתה ומטים מעט את המחבת, כדי לאפשר לכל הביצים להתבשל. מעבירים את החביתה לצלחת, חוצים לשניים וחותכים לרוחב לרצועות דקות.
  3. מחממים 3 כפות שמן באותו מחבת, מעל להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות ומאדים במשך 5 דקות. מוסיפים את הפלפלים ומאדים עוד 3 דקות.
  4. מוסיפים את האורז, רצועות החביתה, הבצל ורוטב הסויה, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.


חזרה