שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חרוסת / אנה וגנר

כמספר שולחנות הסדר, כן מספר המתכונים שאפשר למצוא לחרוסת. העיקרון הבסיסי: זו צריכה להיות עיסה מתוקה בצבע של טיט, כלומר חום. להלן מתכון של משקיענים.


חומרים
4 תפוחי עץ ירוקים גדולים
250 גרם צימוקים מושרים בתערובת של מים חמים ו-3 כפות ברנדי משובח
100 גרם שזיפים שחורים, מגולענים וקצוצים
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים קטן קטן, כמו בסלט ירקות
100 גרם אגוזי פקאן
5 כפות סוכר חום או מולאסה
קורט קינמון
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה
אפשרות א' –שולחים את הכל למעבד מזון ומעבדים לא יותר מ–20 שניות

אפשרות ב' –מגרדים תפוחים בפומפיה, קוצצים פקנים, מערבבים עם שאר החומרים–וכאן יש להשתמש במולאסה, או בסילאן–הלא הוא דבש תמרים–כחומר-דבק לעיסה.

חזרה