כדורי בשר במשמשים
/ חנוך (חני) פרבר
מקורה של המנה במטבח העירקי.
|
חומרים
|
1 בצל גדול קצוץ |
מעט שמן לטיגון |
300 גרם בשר טלה רזה וטחון |
400 גרם בשר בקר טחון |
2 לימונים מיובשים חתוכים לרבעים |
1 כפית בהרת (רצוי עיראקי, שתשיגו בחנויות המתמחות בתבלינים, אבל גם אחר יתאים). |
1 כף רסק עגבניות |
150 גרם משמשים מיובשים שהושרו חצי שעה במים ונחתכו לרבעים |
50 גרם צימוקים קטנים |
מעט מיץ לימון |
מעט סוכר |
מעט מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שיזהיב. מעבירים לקערה.
- מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים והבצל המטוגן, מעצבים קציצות קטנות, ומטגנים באותו מחבת עד להשחמה. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המשמשים, הצימוקים והלימון, ומתבלים.
- מכסים במים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה. מוציאים את כדורי הבשר, מועכים מעט את המשמשים ומוסיפים מיץ לימון וסוכר.
מגישים חם עם הרוטב ואורז לבן.
|
חזרה |