שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כדורי בשר במשמשים / חנוך (חני) פרבר

מקורה של המנה במטבח העירקי.


חומרים
1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן לטיגון
300 גרם בשר טלה רזה וטחון
400 גרם בשר בקר טחון
2 לימונים מיובשים חתוכים לרבעים
1 כפית בהרת (רצוי עיראקי, שתשיגו בחנויות המתמחות בתבלינים, אבל גם אחר יתאים).
1 כף רסק עגבניות
150 גרם משמשים מיובשים שהושרו חצי שעה במים ונחתכו לרבעים
50 גרם צימוקים קטנים
מעט מיץ לימון
מעט סוכר
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1.  במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן, עד שיזהיב. מעבירים לקערה. 
  2. מערבבים היטב את הבשר עם התבלינים והבצל המטוגן, מעצבים קציצות קטנות, ומטגנים באותו מחבת עד להשחמה. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המשמשים, הצימוקים והלימון, ומתבלים.
  3. מכסים במים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית-נמוכה. מוציאים את כדורי הבשר, מועכים מעט את המשמשים ומוסיפים מיץ לימון וסוכר.

    מגישים חם עם הרוטב ואורז לבן.

חזרה