|
|
|
|
כבד בקר בפלפל חריף
/ הדי שרון
|
חומרים
|
6 פרוסות כבד בקר במשקל כ-200 גרם כל אחת |
2 בצלים גדולים |
2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים, טריים |
1 כוס יין לבן |
מלח |
פלפל שחור טרי, גרוס דק |
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- קוצצים את הבצלים ומערבבים עם יין, 2 כפות שמן זית, פלפלים חריפים פרוסים לטבעות דקות, מלח ופלפל. מניחים את פרוסות הכבד בקערה עמוקה ויוצקים עליהם את התערובת. משהים לשעה-שעתיים.
- מוציאים את הכבדים מהתערובת, מנגבים במגבות נייר וצולים בגריל או מטגנים במעט שמן זית 3-2 דקות מכל צד. בינתיים, מעבירים את חומרי התערובת למחבת שטוחה ומבשלים על אש בינונית, עד שמחצית מהנוזלים מתאדים.
- מסדרים את פרוסות הכבד ומעליהן יוצקים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן, מאודה.
| חזרה | | |