שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד בקר בפלפל חריף / הדי שרון


חומרים
6 פרוסות כבד בקר במשקל כ-200 גרם כל אחת
2 בצלים גדולים
2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים, טריים
1 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור טרי, גרוס דק
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
שמן זית
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצלים ומערבבים עם יין, 2 כפות שמן זית, פלפלים חריפים פרוסים לטבעות דקות, מלח ופלפל. מניחים את פרוסות הכבד בקערה עמוקה ויוצקים עליהם את התערובת. משהים לשעה-שעתיים.
  2. מוציאים את הכבדים מהתערובת, מנגבים במגבות נייר וצולים בגריל או מטגנים במעט שמן זית 3-2 דקות מכל צד. בינתיים, מעבירים את חומרי התערובת למחבת שטוחה ומבשלים על אש בינונית, עד שמחצית מהנוזלים מתאדים.
  3. מסדרים את פרוסות הכבד ומעליהן יוצקים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן, מאודה.

חזרה