שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בצק עלים


חומרים
700 גרם קמח
5 כוסות מים
חמאה רכה אבל לא מומסת
אופן ההכנה
  1. לשים יחד את הקמח והמים. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש מוסיפים מעט מים. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לכדורים בקוטר 10 ס"מ ומורחים אותם בחמאה. מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת.
  3. מוציאים כדור בצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק. מורחים את העלה בחמאה, מקפלים לשניים, מורחים שוב בחמאה ומקפלים. ממשיכים כך עד שלא ניתן יותר לקפל. מורחים בחמאה ומכניסים למקרר לשעה לפחות. ממשיכים לרדד ולמרוח בחמאה את שאר הכדורים.
  4. מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי הרצוי. אפשר לשמור את הבצק בהקפאה ולהפשיר במקרר כשצריכים.

חזרה