שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם בירה וגבינה / פיליס גלזר


חומרים
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כף שמרי בירה (לא הכרחי, אבל מוסיף לטעם)
2 כפות חמאה נמסה
1/2 כפית מלח
2 כוסות בירה
1.5 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
1/4 כוס בצל קצוץ דק
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, שמרי בירה סוכר ומלח. יוצרים גומה באמצע הקמח ומוסיפים את הבירה. בוחשים 2/3 מהגבינה ו-3 כפות מהבצל לתוך הבלילה, ושומרים את יתרת הגבינה והבצל בצד. הבצק יהיה דביק, אבל ניתן להעביר אותו בידיים לתבנית משומנת של אינגליש-קייק.
  3. אופים בתנור כ-15 דקות. יוצקים מלמעלה את החמאה הנמסה והבצל, וממשיכים לאפות כ-20 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  4. מפזרים את יתרת הגבינה מלמעלה, ואופים כ-2 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
  5. משאירים את הלחם בתבנית כ 15 דקות. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת. להגיש חמים, עם חמאה.


חזרה