שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כרוב ממולא באורז ובשר / חביב דאוד ממסעדת עזבה

המתכון אמנם מתייחס לכרוב אך המילוי ודרך הבישול מתאימים גם לעלים אחרים כמו מנגולד (סלק עלים), עלי גפן, מרוות יהודה ועוד


חומרים (15 יח')
ראש כרוב (רצוי בלדי, שאותו קל לפרק)
כוס אורז ארוך
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
250 גרם בשר כבש לא שמן, טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
8-6 שיני שום לא קלופות
שמן זית לטיגון
1 כפית קינמון
כפית פלפל אנגלי טחון
4-3 מסמרי ציפורן
מלח ופלפל
2 כוסות מרק עוף
2 כפות מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
  1.  בעזרת סכין קטנה וחדה משחררים את בסיס הכרוב בצורת חרוט. מפרקים את הכרוב לעלים, חולטים שלוש דקות במים רותחים ומסננים (אם משתמשים בכרוב רגיל, מומלץ לבשל מעט את הכרוב השלם, להקלת הפירוק). 
  2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים מעל להבה בינונית, עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מערבבים עם האורז ומתבלים. 
  3. מניחים כף מתערובת האורז על עלה כרוב, מקפלים את הקצוות על הבשר ומגלגלים לגודל סיגר מהודק.
    מסדרים את עלי הכרוב בצפיפות בסיר רחב, וביניהם שיני השום
    והציפורן. מכסים במרק, מיץ לימון ומים, אם צריך, מפזרים מעל מעט תיבול, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעה. כשמוכן, מניחים מעט להצטנן ומעבירים לקערת הגשה. מגישים חם.

חזרה