שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם עשבי תיבול ובירה / פיליס גלזר


חומרים
1 כף אורגנו טרי, קצוץ
1 כוס בזיליקום קצוץ
1/4 כוס עגבניות מיובשות
פלפל שחור
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
3 כוסות קמח (רצוי שאחת הכוסות תהיה קמח מלא)
1 כפית אבקת סודה
1/2 2 כפיות אבקת אפייה
1 כף מלח
2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1.5 כוסות בירה (לא מרה) בטמפרטורת החדר
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל 210 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים אורגנו, פטרוזיליה, בזיליקום, עגבניות מיובשות, פלפל שחור, שום וגבינת פרמזן.
  3. בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפיה,אבקת סודה, מלח וסוכר. יוצרים גומה ושמים באמצע את תערובת התבלינים. מוסיפים בירה ושמן ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. שמים את הבצק בתבנית משומנת של "אינגליש קייק".
  5. אופים בתנור 10 דקות בחום של 210 מעלות ו 30 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור לעוד 5 דקות אפייה.

חזרה