שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אורז ירוק (פולו סבזי) / אריק חכימי


חומרים
1 ק"ג אורז לבן פרסי
3 כפות מלח
2 חבילות פטרוזיליה
2 חבילות שמיר
2 חבילות כוסברה
2 ליטר מים
1/2 כוס שמן
1/2 כפית כורכום
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לרוחב
אופן ההכנה
  1.  שורים את האורז עם חצי מכמות המלח במים קרים למשך שעתיים. 
  2. רוחצים היטב את כל עשבי התיבול ומכניסים למעבד מזון. קוצצים בפולסים (הפסקות) עד שהירק קצוץ היטב, אך לא הופך למחית. 
  3. מרתיחים את המים עם שארית המלח וחצי מכמות השמן. מסננים את האורז מהמים, מוסיפים אותו למים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות ברתיחה.
  4.  מסננים ומנקזים את האורז. מחזירים את הסיר היבש ללהבה, מוסיפים את יתרת השמן ואת הכורכום ומחממים מעט. מסדרים את תפוחי האדמה כך שיכסו את כל תחתית הסיר. 
  5. מניחים על תפוחי האדמה רבע מכמות האורז ורבע מכמות הירק הקצוץ - לסירוגין. אורז-ירק-אורז וחוזר חלילה, עד שנוצרת ערימה לא דחוסה מכל המרכיבים. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות. 
  6. מבשלים כ-10 דקות נוספות על הלהבה הנמוכה ביותר.
חזרה