שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט לימון ומרנג / מיכל לוי-אלחלל

לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או 5 תבניות אישיות


חומרים
לבצק:
1.25 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
למלית:
מיץ לימון משני לימונים
קליפת לימון משני לימונים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
500 גרם פירות העונה פרוסים (פפאיה, קיווי, תותים)
למרנג השוויצרי:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים רק עד שנוצר גוש בצק (חשוב לא להפעיל את המעבד זמן ארוך יותר, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה הגדול קצת יותר מגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק ומאחסנים במקרר עד לאפייה.
  3. שמים את כל מרכיבי המלית, פרט לפירות, בקערה בינונית ומקציפים כ-3 דקות, עד שנוצרת בלילה אחידה. משטחים את הבלילה מעל הבצק ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.
  4. מסדרים את הפירות על העוגה.
  5. הכנת המרנג: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. בקערה חסינת חום, הגדולה מקוטר הסיר, מקציפים את החלבונים, הסוכר והווניל כשתי דקות במהירות גבוהה, עד שהקצף מלבין ונפחו גדל. מניחים את הקערה מעל הסיר וממשיכים להקציף תוך חימוך, כ-10 דקות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע. מורידים את הקערה מהסיר ומקציפים עד שהחלבונים מתקררים במקצת.
  6. מחממים את התנור למצב גריל.
  7. זולפים על העוגה מעט מהמרנג, או מצפים את מרכזה במרנג, בעזרת מרית. מכניסים את העוגה לתנור למשך דקה, עד שהמרנג מזהיב.
    מגישים באותו יום.
חזרה