שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות מרנג ושוקולד / מיכל לוי-אלחלל

החומרים מספיקים ל 60 עוגיות


חומרים
למרנג
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
מעט מלח
למלית:
50 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. המרנג: מקציפים במערבל את החלבונים, במהירות גבוהה (במערבל ידני תזדקקו ל- 5 דקות, ובמערבל בעל מנוע חזק ל- 2 דקות). עד שנוצר קצף יציב. עוצרים את פעולת המערבל ובודקים את הקצף: הוא יציב באמת כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת" מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ- 30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע.
  3. ממלאים שק זילוף בקצף וזולפים על התבנית עוגיות קטנות בקוטר 1 ס"מ. אופים כשעתיים, עד שהן מתקשות לגמרי.
  4. המלית: ממיסים את השוקולד והחמאה על להבה נמוכה, תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מורחים מעט מהשוקולד על תחתית עוגיית מרנג ומצמידים אליה תחתית עוגייה נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות. מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום. העוגיות יישמרו כשבועיים.
  5. גיוונים: אפשר לפזר על העוגיות לפני האפייה אבקת קקאו או קינמון;
    אפשר להחליף את מלית השוקולד במלית ריבת חלב: מחממים 2 כפות ריבת חלב עד שהיא נמסה וממשיכים לפי ההוראות.
חזרה