שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לחם שעורה אירי / רותי קינן


חומרים
300 גרם קמח רגיל
200 גרם קמח שעורה (להשיג בחנויות הטבע)
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 גביעים יוגורט (400 מ"ל)
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). 
  2.  מניחים את שני סוגי הקמח, הסודה והמלח בקערה, ומערבבים היטב. 
  3. מוסיפים את היוגורט ולשים עד שנוצר כדור בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה. מעצבים כיכר בעובי כ 5 ס"מ ומניחים אותה על תבנית שטוחה, משומנת ומקומחת או מרופדת בנייר אפייה.
  4.  צרים בסכין חדה צורת X על הכיכר. אופים כ 30 דקות, או עד שהכיכר זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

חזרה