פארופה
/ ynet
מתכון בסיסי פארופה (Farofa) ברזילאית, בארוחות חגיגיות נהוג להוסיף ביקון או נקניקיות אחרי הבישול. מגישים בתור תוספת לפג'ואדה.
|
חומרים (8 מנות)
|
30 גרם חמאה |
1/2 בצל קלוף וקצוץ |
1 ביצה טרופה |
1/3 1 כוסות קמח טפיוקה |
1 כפית מלח |
1 כפית פטרוזיליה קצוצה |
5 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לרצועות דקות |
2-4 ביצים קשות קלופות וחצויות לאורכן |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה במחבת כבדה מעל להבמ בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך אבל לא מזהיב (בערך 5 דקות).
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למחבת את הביצה הטרופה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מתבשלת (כמו חביתה מקושקשת).
- מוסיפים את קמח הטפיוקה ומבשלים במשך 8 דקות או עד שהקמח מזהיב. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה, מקשטים בחצאי הביצים הקשות ומגישים.
|
חזרה |