שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פארופה / ynet

מתכון בסיסי פארופה (Farofa) ברזילאית, בארוחות חגיגיות נהוג להוסיף ביקון או נקניקיות אחרי הבישול. מגישים בתור תוספת לפג'ואדה.


חומרים (8 מנות)
30 גרם חמאה
1/2 בצל קלוף וקצוץ
1 ביצה טרופה
1/3 1 כוסות קמח טפיוקה
1 כפית מלח
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
5 זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לרצועות דקות
2-4 ביצים קשות קלופות וחצויות לאורכן
אופן ההכנה
  1.  ממיסים את החמאה במחבת כבדה מעל להבמ בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא מתרכך אבל לא מזהיב (בערך 5 דקות). 
  2.  מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למחבת את הביצה הטרופה ומטגנים תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מתבשלת (כמו חביתה מקושקשת).
  3. מוסיפים את קמח הטפיוקה ומבשלים במשך 8 דקות או עד שהקמח מזהיב. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה, מקשטים בחצאי הביצים הקשות ומגישים.


חזרה