שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קוגל ירושלמי / אנה וגנר


חומרים
1 ק"ג איטריות ביצים דקות אבל לא נורא דקיקות
8 ביצים טרופות
1 בצל קצוץ דק
2 כפיות סוכר חום
1 כוס שמן תירס
לפחות 1 כפית של פלפל שחור גרוס טרי
5 ליטר מים + כף מלח
מלח לתיבול, לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. במחבת, מחממים 4 כפות מכוס השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב יפה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקותיים תוך ערבוב נמרץ.
  2. בסיר גדול, מחממים את המים עם המלח ומבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן, רק מורידים דקה אחת מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה, ומייד מערבבים עם שמונה הביצים, יתרת השמן ותערובת הבצל הקצוץ.
  3. מחממים תנור ל 160 מעלות צלזיוס.
  4. מעבירים את התערובת לשלוש תבניות מאורכות ("תבנית אינגליש קייק"). מניחים באמצע התנור ואופים לפחות שעה וחצי, עד שפני המאפה משחימים נורא יפה. אפשר גם אחרת: בתנור שחומם ל 120 מעלות, כל הלילה, כמו בחמין.
  5. מגישים עם מלפפונים חמוצים עזי טעם ומלאי ניחוח שום וקצת יי"ש בצד.

חזרה