שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כיסוני תפוח אדמה מעוטרים בבצל מטוגן / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
לבצק:
2 כוסות קמח
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מים
למלית:
2 כפות חמאה
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 כוס מחית תפוח אדמה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
ביצה טרופה למריחה
להגשה:
3-2 בצלים פרוסים דק
2 כפות שמן
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1.  הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מניחים בצד לחצי שעה. 
  2. המלית: מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מעבירים לקערה, מוסיפים את מחית תפוחי האדמה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. 
  3. הכיסונים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לשניים ומרדדים כל מחצית לעלה דק ככל האפשר. בעזרת כוס קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את השוליים בביצה טרופה, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. 
  4. ממלאים סיר גדול במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים בעדינות כ-6 כיסונים למים הרותחים ומבשלים דקות אחדות, עד שהם צפים על פני המים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים במקום חם. מבשלים באותה דרך את כל הכיסונים. 
  5. ההגשה: מחממים במחבת את השמן ומחצית מהחמאה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא מזהיב ומוציאים מהמחבת. מוספים למחבת את שארית החמאה וממיסים. מוסיפים את הכיסונים ומקפיצים 3 דקות. זורים מלמעלה את הבצל המטוגן ומגישים חם.
חזרה