|
|
|
|
כיסוני תפוח אדמה מעוטרים בבצל מטוגן
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
לבצק: |
2 כוסות קמח |
2 ביצים |
1/4 כפית מלח |
1/4 כוס מים |
למלית: |
2 כפות חמאה |
1 בצל גדול, קצוץ דק |
1 כוס מחית תפוח אדמה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
ביצה טרופה למריחה |
להגשה: |
3-2 בצלים פרוסים דק |
2 כפות שמן |
100 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערה ולשים היטב עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מניחים בצד לחצי שעה.
- המלית: מחממים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מעבירים לקערה, מוסיפים את מחית תפוחי האדמה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- הכיסונים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לשניים ומרדדים כל מחצית לעלה דק ככל האפשר. בעזרת כוס קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מברישים את השוליים בביצה טרופה, מקפלים לשניים ומהדקים היטב.
- ממלאים סיר גדול במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים בעדינות כ-6 כיסונים למים הרותחים ומבשלים דקות אחדות, עד שהם צפים על פני המים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים במקום חם. מבשלים באותה דרך את כל הכיסונים.
- ההגשה: מחממים במחבת את השמן ומחצית מהחמאה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצל, מטגנים עד שהוא מזהיב ומוציאים מהמחבת. מוספים למחבת את שארית החמאה וממיסים. מוסיפים את הכיסונים ומקפיצים 3 דקות. זורים מלמעלה את הבצל המטוגן ומגישים חם.
| חזרה | | |