שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת טימין (קורנית) / מיכל לוי

בשיטה הידנית המוסברת להלן, מחקים קצת את פעולת המכונה, אך לאוהדי גלידה מושבעים מומלץ לקנות מכונה ביתית חשמלית שמניבה תוצאה מושלמת.


חומרים
רוטב וניל (ראו מתכון מקושר)
צרור גבעולים מופרדים לעלים טימין
1 מיכל שמנת לקצפת
אופן ההכנה
  1. מכינים רוטב וניל כמוסבר במתכון (ראו קישור בצד), בתוספת עלי הטימין (את העלים מוסיפים לחלב ומסננים ממנו אחרי הרתיחה). מצננים קצת ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם ומאחדים בעדינות.
  3. אם מכינים את הגלידה בצורה ידנית, יוצקים אותה לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא ל-20 דקות. מוציאים מהמקפיא, מערבבים ביסודיות ומחזירים למקפיא. חוזרים על התהליך 4 פעמים.
    אם מכינים את הגלידה במכונת גלידה, יוצקים את התערובת למכונה והגלידה מוכנה כעבור 25 דקות (ההקפאה מתבצעת תוך ערבוב. מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא.

חזרה