|
|
|
|
לזנית גבינות
/ מיה פופקו
|
חומרים (8 מנות)
|
1 חבילה דפי לזניה ללא בישול |
1 קופס עגבניות מרוסקות |
250 גרם גבינה לבנה |
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת |
150 גרם גבינה צהובה משובחת, מגוררת |
חבילת עלי בזיליקום |
1/3 כוס שמן זית |
2-3 שיני שום |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות צלזיוס.
- בקערה אחת מערבבים את כל הגבינות.
- בקערה אחרת מערבבים את העגבניות עם שמן הזית השום והתבלינים.
- קוצצים את הבזיליקום.
- בתבנית חסינת אש (רצוי בצורה מרובעת) ומשומנת מניחים שכבה אחת של דפי לזניה עליה מפזרים מחצית מכמות הגבינות, 1/3 מכמות רוטב העגבניות ובזיליקום לפי הטעם.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת כאשר שכבת דפי הלזניה האחרונה מכוסה ברוטב העגבניות בלבד.
- מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שדפי הלזניה רכים לגמרי.
| חזרה | | |