ריבת בצל
/ ענת שיפר
מעולה לתיבול תבשילי עוף, הודו ולממולאים. אפשר להוסיף קצת ריבה לאורז לבן, לרוטב לעוף ניתן למהול ריבה במעט סויה ויין לבן.
|
חומרים
|
6-7 בצלים חתוכים לקובית או חצאי עיגולים |
2.5 כוסות סוכר חום |
1/4 כוס חומץ בן יין לבן |
מעט שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- בסיר רחב מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנעשה חום בהיר.
- מוסיפים את הסוכר החום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהרוטב נעשה "קרמלי" וכמות הנוזלים מצטמצמת מעט, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד רבע שעה (סך כל זמן הבישול כ - 3/4 שעה).
- מצננים, מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר. אם רוצים לשמור את הריבה לפרק זמן ארוך, אפשר להקפיא אותה.
|
חזרה |