שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת בצל / ענת שיפר

מעולה לתיבול תבשילי עוף, הודו ולממולאים. אפשר להוסיף קצת ריבה לאורז לבן, לרוטב לעוף ניתן למהול ריבה במעט סויה ויין לבן.


חומרים
6-7 בצלים חתוכים לקובית או חצאי עיגולים
2.5 כוסות סוכר חום
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנעשה חום בהיר.
  2. מוסיפים את הסוכר החום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהרוטב נעשה "קרמלי" וכמות הנוזלים מצטמצמת מעט, מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד רבע שעה (סך כל זמן הבישול כ - 3/4 שעה).
  3. מצננים, מעבירים לכלי אחסון ושומרים במקרר. אם רוצים לשמור את הריבה לפרק זמן ארוך, אפשר להקפיא אותה.
חזרה