שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק רגל / זאב יריב


חומרים (8 מנות)
2 ק"ג רגל בקר, נקיה ופרוסה
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
1/2 1 כוסות שעועית לבנה
1 בצל גדול, שלם
2 ראשי שום שלמים
1/2 1 כוסות פטרוזיליה קצוצה
1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות אבקת מרק עוף או בשר
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
2 כפות חוואייג'
2 כפות רסק עגבניות
מלח
כ - 10 כוסות מים (כמות לכיסוי ועוד קצת)
אופן ההכנה
  1.  מכניסים את כל הרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
  2. מסירים את הקצף שמצטבר על פני המרק (מספר פעמים!). לאחר שלא נוצר קצף, מעבירים לתנור שחומם מראש ל - 150 מעלות צלזיוס. אופים במשך 5-6 שעות, רצוי למשך לילה שלם.

    אפשר ורצוי להשתמש במקום באבקת מרק בציר בשר או עוף עשיר. על חשבון חלק מהמים. בתאבון.

חזרה