|
|
|
|
מרק רגל
/ זאב יריב
|
חומרים (8 מנות)
|
2 ק"ג רגל בקר, נקיה ופרוסה |
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים |
1/2 1 כוסות שעועית לבנה |
1 בצל גדול, שלם |
2 ראשי שום שלמים |
1/2 1 כוסות פטרוזיליה קצוצה |
1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
4 כפות אבקת מרק עוף או בשר |
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה |
2 כפות חוואייג' |
2 כפות רסק עגבניות |
מלח |
כ - 10 כוסות מים (כמות לכיסוי ועוד קצת) |
אופן ההכנה |
- מכניסים את כל הרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מסירים את הקצף שמצטבר על פני המרק (מספר פעמים!). לאחר שלא נוצר קצף, מעבירים לתנור שחומם מראש ל - 150 מעלות צלזיוס. אופים במשך 5-6 שעות, רצוי למשך לילה שלם.
אפשר ורצוי להשתמש במקום באבקת מרק בציר בשר או עוף עשיר. על חשבון חלק מהמים. בתאבון.
| חזרה | | |