שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפה שוקולד / מיכל לוי-אלחלל

(לתבנית מלבנית באורך 35 ס"מ)


חומרים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. גוזרים מנייר אפיילה מלבן בגודל התבנית ומרפדים את התחתית.
  2. ממלאים סיר בשתי כוסות מים, מניחים עליו מקערת נירוסטה או זכוכית (קערה בינונית שלא תיגע בתחתית הסיר) ומחממים על להבה נמוכה. שמים בקערה את החלמונים והסוכר וטורפים כ-10 דקות או עד שהחלמונים מסמיכים ומלבינים. מסירים מהלהבה ומצננים בטמפרטורת החדר.
  3. שוברים את השוקולד לתוך קערה נוספת ומניחים על הסיר. מחממים על גבי הלהבה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.
  4. מקציפים את השמנת בקערת המיקסר לקצפת יציבה. מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. מפרישים כחצי כוס, מוסיפים לשוקולד ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המדולל לקערת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שנוצר מרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומאחסנים במקפיא לפחות 3 שעות.
  5. להגשה: מפרידים את הפרפה מדפנות התבנית בעזרת סכין, הופכים לצלחת הגשה ומסירים את נייר האפייה. פורסים לפרוסות ומגישים. הפרפה נשמר במקפיא עד כחודש.

חזרה