שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג ים במנגו, יין לבן וטימין / רון כהן (שפאץ)


חומרים (5 מנות)
5 דגי ים במשקל של 400 גרם האחד - מנוקים
6 מנגו בשלים ורכים
5 שיני שום
בינוני בצל
15 ענפי טימין
1/3 כוס שמן זית לצלייה ולרוטב
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
1/2 בצל נוסף ומעט שמן תירס או חמניות לניקוי רשת הצלייה
כלים:
סיר שטוח בקוטר של 26 ס"מ לערך עם מכסה מתאים - עדיף סיר מברזל או נירוסטה
מברשת סיידים קטנה למשיחת הדגים בשמן
אופן ההכנה
  1.  מסדרים את התנור: מניחים רשת גריל באמצעו ותבנית בתחתיתו לאיסוף נוזלים. מחממים ל 250 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים את הבצל ופורסים לחצאי טבעות דקות. קולפים את השומים ופורסים דק.
  3. את המנגואים מקלפים בעדינות ומחלצים את הבשר מן הגלעין – שתי פרוסות גדולות מכל צד רחב ושתיים קטנות מן הצד הצר. חותכים את הפרוסות העבות לשתיים צרות כך שבסך הכל מקבלים 6 פרוסות מאורכות מכל מנגו. 
  4. מחממים את הסיר על אש בינונית. מוסיפים שליש מכמות השמן וכשהוא חם אבל לא נשרף, מחליקים פנימה את הבצל. מאדים על אש בינונית – נמוכה לכמה דקות עד שהבצל נהיה שקוף, ואז מוסיפים את השום לעוד 30 שניות. 
  5. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את היין והטימין. נותנים ליין להצטמצם עד לשליש מנפחו המקורי. 
    שוב מנמיכים את האש ומוסיפים את המנגואים, מערבבים פעם פעמיים, ממליחים בעדינות, מפלפלים ומכסים. הרוטב צריך להתבשל כ - 7 דקות. כדאי לערבב מידי פעם ולהוסיף קצת מים אם צריך. המטרה היא לשמור על נתחי המנגו בצורתם המקורית ולא להפוך אותם לעיסה בלתי מזוהה. 
  6. בינתיים מכינים את הדגים – עדיף שהרוטב יחכה לדגים מאשר שהדגים יחכו לרוטב. לבשלנים פחות מיומנים, מומלץ להכין את הרוטב כשעה לפני האוכל ולחמם אותו ממש לפני ההגשה. חותכים שני חתכים אלכסוניים או חתך אחד לאורך בשני צידי הדגים. ממליחים את החתכים ומברישים היטב את כל הדג מכף זנב ועד ראש בשמן זית. 
  7. מוציאים את הרשת מהתנור ומנקים בבצל טבול בשמן. מחזירים את הרשת לתנור ומחכים שהיא תתחמם. מניחים את הדגים על הרשת ומכניסים לתנור. הדגים צריכים להתבשל כעשר דקות, אבל נא לבדוק אם הם מוכנים החל משבע דקות אחרי תחילת הבישול. בשר הדג צריך להפרד מן האדרה הראשית כשמנסים להזיז אותו באזור החתכים. ברגע שהוא נפרד - הדגים מוכנים. אל תתנו להם לבלות אפילו עוד שנייה על האש.
  8. שמים כל דג על צלחת אישית ויוצקים מלמעלה את הרוטב החם.

    טיפ: הרוטב הזה משתדך נהדר עם ירכיים של עוף בגריל, חזה מולארד ואפילו סטייק לבן.




חזרה