שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף ברשת בצק / אבי שטייניץ

להכנת מתכון זה צריך מכשיר לחירור בצק.


חומרים (6 מנות)
6 חצאי חזות עוף נקיים משומן, עור ועצמות, ופתוחים לשניים כל אחד (לצורת פרפר)
למלית:
300 גרם גבעולי אספרגוס
20 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה
1 בצל קטן, קצוץ
1 שן שום כתושה
150 גרם פיסטוק קלוף וקצוץ גס
3-4 גבעולי טרגון
מלח ופלפל לבן
למעטפת:
12 עלי מנגולד גדולים
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים
1 ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה
  1.  מניחים את חזות העוף החתוכים בין שתי יריעות ניילון נצמד ומשטחים מעט. 
  2. חולטים את גבעולי האספרגוס במי מלח רותחים ל - 2 דקות, מסננים וחותכים לקטעים באורך 2 ס"מ. 
    מחממים את המרגרינה במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האספרגוס ואת הפיסטוק, מתבלים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים. 
  3. מניחים על כל "פרפר" עוף שכבה מהמלית ומגלגלים אותו לגליל. 
    מסירים מעלי המנגולד את החלקים הלבנים הולטים, חולטים לדקה במי מלח רותחים, מסננים ומצננים. עוטפים בהם את הגלילים. 
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מרדדים חלק אחד לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי 3.5 מ"מ.
  5. מקמחים את העיגול משני הצדדים ומעבירים אותו דרך מכשיר לחירור בצק. חוצים את הרשת ועוטפים בכל מחצית גליל ממולא אחד. מסירים את העודפים את העודפים. ממשיכים כך עם יתר הבצק והגלילים. 
  6. מחממים תנור לחום בינוני - גבוהה (200 מעלות צלזיוס). מורחים את הגלילים העטופים בביצה טרופה, מניחים בתבנית ואופים 3 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים עוד 12 דקות. מגישים חם.
חזרה