שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קטשופ תוצרת בית / פיליס גלזר

מתכון עם טעם כמט כמו המסחרי, אבל עם הרבה פחות סוכר (פה משתמשים בכלל בדבש) ומלח, ובלי חומר משמר.


חומרים
1 עלה דפנה
חתיכת מקל קינמון
שן שום
1/4 כפית מסמרי ציפורן
1.5 ק"ג עגבניות בשלות וקלופות
1 בצל קטן
1.5 כפות דבש
4-3 כפות חומץ תפוחים
1/2 כפית מלח
פלפל חריף או טבסקו לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. חותכים פיסת בד גאזה ("בד ערבי", "בד גבינה"), שמים בפנים את עלה הדפנה, קינמון, שום וציפורן - וקושרים. שמים בסיר.
  2. במעבד מזון או ממחה, כותשים את העגבניות והבצל ומוסיפים לסיר עם הדבש ויתר החומרים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית. בבחישה מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים והתערובת מתעבה.
  3. מרחיקים את שקית התבלינים, טועמים, מתקנים תיבול ויוצקים לצנצנת סטרילית. מכסים ושומרים במקרר עד חודש ימים. אפשר גם להקפיא.


חזרה