שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק תפוחי אדמה הונגרי קר / אביבה הרטמן


חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה
1 כף מלח
3 כפות קמח
5 כפות שמן
1 כף פפריקה מתוקה
1.5 כוסות שמנת חמוצה
אופן ההכנה
  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מניחים בסיר, מכסים ב 10 כוסות מים, ממליחים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  2. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפפריקה.
  3. מעבירים את התערובת מהמחבת לסיר המרק. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות נוספות.
  4. מניחים את מהרק בצד להתקרר, כשהוא פושר מוסיפים את השמנת החמוצה ומאחסנים במקרר ל - 24 שעות לפני ההגשה.


חזרה