|
|
|
|
מרק תפוחי אדמה הונגרי קר
/ אביבה הרטמן
|
חומרים
|
1 ק"ג תפוחי אדמה |
1 כף מלח |
3 כפות קמח |
5 כפות שמן |
1 כף פפריקה מתוקה |
1.5 כוסות שמנת חמוצה |
אופן ההכנה |
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. מניחים בסיר, מכסים ב 10 כוסות מים, ממליחים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את הפפריקה.
- מעבירים את התערובת מהמחבת לסיר המרק. מערבבים היטב ומבשלים 2 דקות נוספות.
- מניחים את מהרק בצד להתקרר, כשהוא פושר מוסיפים את השמנת החמוצה ומאחסנים במקרר ל - 24 שעות לפני ההגשה.
| חזרה | | |