|
|
|
|
פוקצ'ה
/ אריק חכימי
|
חומרים (8 מנות)
|
50 גרם שמרים טריים |
3/4 ליטר מים פושרים |
1 ק"ג קמח |
3 כפות סוכר |
8 כפות שמן זית |
1 כף מלח |
2 כפות רוזמרין קצוץ גס |
אופן ההכנה |
- ממיסים את השמרים במעט מהמים, עם 2 כפות קמח והסוכר. כשהבלילה תופחת מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הרוזמרין ו - 3 כפות שמן ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק חלק ומעט דביק.
- מעבירים לכלי גדול, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה. כשהבצק מכפיל את נפחו מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב לבצק חלק ולא דביק.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), משמנים את תבנית התנור ב - 2 כפות שמן זית ומפזרים מעט קמח.
- מרדדים את הבצק לעלה בגודל התבנית, מעבירים לתבנית ומורחים ב - 3 כפות השמן הנותרות. מחוררים במזלג ומניחים לתפיחה כ - 20 דקות. אופים 15-20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר (הפוקצ'ה צריכה להיות רכה).
- מגישים חם ואם רוצים בוזקים מלמעלה מלח גס.
| חזרה | | |