שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אננס מתובל / רותי קינן

סלט אינדונזי במקורו, בן לוויה נאמן לסאטה.


חומרים (6 מנות)
2 בצלים גדולים
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
3 כפות שמן
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/4 כפית פלפל שחור
750 גרם אננס טרי או קופסא גדולה (800 גרם) טבעות או פלחי אננס
1 כף סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. קולפים את הבצלים וחותכים לטבעות. מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל, רק עד שהוא מתרכך מעט. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד שגם הם מתרככים מעט, אך עדיין פריכים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. מעבירים לקערה.
  3. מקלפים את האננס הטרי וחותכים לחתיכות, או מסננים את האננס המשומר מהסירופ. מוסיפים לקערת הירקות, מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  4. משהים בטמפרטורת החדר כ - 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

חזרה