שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט לימונים ותפוזים בפלפל ושמן זית / רותי קינן

סלט שמקורו בדרום איטליה ומשלב את ניחוח ההדרים והבזיליקום בצבעונית המהממת של מרכיביו.


חומרים
3-4 תפוזים
2 לימונים
צרור בזיליקום (ריחן)
מלח ופלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. קולפים את התפוזים עד לציפה (מסירים את הקליפה הכתומה עם הקרום הלבן). נועצים סכין חדה בין קרומי הפלחים ומחלצים את ה"פילה". רצוי לעשות זאת מעל קערה גדולה לקליטת כל המיצים.
  2. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים לפרוסות דקיקות. חותכים את הפרוסות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערת התפוזים. קוצצים את עלי הריחן ומוסיפים גם אותם.
  3. מתבלים את במעט מלח ובשפע פלפל שחור. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב.

חזרה