סלט לימונים ותפוזים בפלפל ושמן זית
/ רותי קינן
סלט שמקורו בדרום איטליה ומשלב את ניחוח ההדרים והבזיליקום בצבעונית המהממת של מרכיביו.
|
חומרים
|
3-4 תפוזים |
2 לימונים |
צרור בזיליקום (ריחן) |
מלח ופלפל שחור גרוס גס |
1/3 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- קולפים את התפוזים עד לציפה (מסירים את הקליפה הכתומה עם הקרום הלבן). נועצים סכין חדה בין קרומי הפלחים ומחלצים את ה"פילה". רצוי לעשות זאת מעל קערה גדולה לקליטת כל המיצים.
- שוטפים היטב את הלימונים ופורסים לפרוסות דקיקות. חותכים את הפרוסות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערת התפוזים. קוצצים את עלי הריחן ומוסיפים גם אותם.
- מתבלים את במעט מלח ובשפע פלפל שחור. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב.
|
חזרה |