שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טראפלס חומים / אנה וגנר


חומרים
200 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 חלמון ביצה
אבקת קקאו
1 כפית ליקר קפה , או כפית נס קפה מומסת בשתי כפיות וודקה
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד באמבט מרים (באן מארי) – מניחים קוביות שוקולד בסיר קטן ואותו מניחים בסיר גדול יותר, שבו מרתיחים מים בגובה 5 ס"מ מקרקעית הסיר. כשהמים רותחים, משקיעים את הסיר הקטן בתוך הגדול, ומתחילים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו, בלי גושים. מורידים מן האש, מצננים 5 דקות ומבליעים את החמאה לתוך השוקולד בערבוב מתמיד, עד שתימס כולה.
  2. מוסיפים את החלמון ואת הליקר, או הקפה והוודקה, ומערבבים היטב.
  3. מכסים בניילון נצמד ושולחים למקפיא, לפחות לשעתיים או עד שהעסק קפוא לגמרי.
  4. מוציאים מן המקפיא. את ההמשך נעשה בנחת ובישיבה: מניחים נייר עיתון על שולחן הקפה בסלון ומעליו מניחים את הסיר עם העיסה הקפואה, קערה ובתוכה אבקת קקאו, עוד קערה עם מים חמים ואת המכל המיועד למקפיא.
  5. טובלים את הידיים במים חמים, וחופרים באצבע בתוך עיסת השוקולד עד שמוציאים ממנה כמות בגודל של ג'ולה גדולה. מגלגלים בידיים לצורת כדור. הצורה לא צריכה להיות מושלמת. משליכים את הג'ולה לקערת הקקאו ומנערים עד שהג'ולה מכוסה מכל צידיה בקקאו.
  6. מעבירים למיכל המיועד למקפיא. טובלים שוב את הידיים, חופרים, מוציאים ג'ולה ומגלגלים – עד שנגמר. מותר ללקק אצבעות באמצע. כשנגמר, שופכים את שארית הקקאו למיכל המקפיא, סוגרים במכסה, מנערים ושולחים להקפאה עד שנאכל.


חזרה