|
|
|
|
מרק בוכארי עם דושפרה
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
לבצק: |
1 כוס קמח |
1 ביצה |
מלח |
כ - 5 כפות מים |
למלית: |
250 גרם בשר טחון (רצוי כבש) |
1 בצל מגורר על פומפיה דקה |
מלח ופלפל |
למרק: |
1/2 כוס שמן |
600 גרם בשר (רצוי כבש), חתוך לקוביות קטנות |
2 בצלים קצוצים דק |
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות מאוד |
3 עגבניות קלופית וקצוצות |
2-3 עצמות עם מח |
1 כוס גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים למשך הלילה |
1 כף רסק עגבניות |
מלח ופלפל שחור |
1 כפית כמון |
מיץ לימון לפי הטעם |
1/4 1 כוסות כוסברה קצוצה דק |
אופן ההכנה |
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הבשרף הבצל והגזר ומטגנים במשך 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את העגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים 7-8 כוסות מים, את העצמות, החומוס ורסק העגבניות. מתבלים במלח, בפלפל ובכמון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי.
- בינתיים מכינים את הבצק: לשים מכל המרכיבים בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת מטבח, ומניחים בצד לחצי שעה.
- מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וחותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו.
- מבשלים במי מלח רותחים 10 דקות, מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד.
- לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את מיץ הלימון והכוסבה ומבשלים דקות אחדות. מוסיפים את הדופרה המבושלים ומחממים יחד מספר דקות. מגישים חם מאוד.
| חזרה | | |