שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק בוכארי עם דושפרה / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
לבצק:
1 כוס קמח
1 ביצה
מלח
כ - 5 כפות מים
למלית:
250 גרם בשר טחון (רצוי כבש)
1 בצל מגורר על פומפיה דקה
מלח ופלפל
למרק:
1/2 כוס שמן
600 גרם בשר (רצוי כבש), חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות מאוד
3 עגבניות קלופית וקצוצות
2-3 עצמות עם מח
1 כוס גרגרי חומוס מושרים בהרבה מים למשך הלילה
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כפית כמון
מיץ לימון לפי הטעם
1/4 1 כוסות כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה
  1.  מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הבשרף הבצל והגזר ומטגנים במשך 10 דקות. בוחשים מדי פעם. מוסיפים את העגבניות ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים 7-8 כוסות מים, את העצמות, החומוס ורסק העגבניות. מתבלים במלח, בפלפל ובכמון ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי. 
  2. בינתיים מכינים את הבצק: לשים מכל המרכיבים בצק חלק וגמיש, מכסים במגבת מטבח, ומניחים בצד לחצי שעה. 
  3. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
  4.  מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק וחותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו.
  5. מבשלים במי מלח רותחים 10 דקות, מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. 
  6. לפני ההגשה מחממים את המרק, מוסיפים את מיץ הלימון והכוסבה ומבשלים דקות אחדות. מוסיפים את הדופרה המבושלים ומחממים יחד מספר דקות. מגישים חם מאוד.
חזרה