שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בטטות בשום / לילי

מתכון טעים, פשוט וממכר לאוהבי בטטות.


חומרים (4 מנות)
3 בטטות בינוניות עד גדולות
1 ראש שום מפורק לשיניים, קלופות וכתושות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את הבטטות ומסירים את שאריות השורשים. חותכים לקוביות או כל צורה אחרת.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבטטות ומכסים. מבשלים במשך 10 דקות. מנערים את הסיר מדי פעם, כדי שהבטטות יתערבבו.
  3. מוסיפים את השום, הפפריקה ומעט פלפל שחור, ממליחים והופכים בעדינות את הבטטות כך שהתבלינים יתפזרו שווה בסיר.
  4. מוסיפים כוס מים, מנעענעים את הסיר לצדדים, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהבטטות רכות.
  5. חשוב לשים לב לא לבשל מידי, אחרת הסוכר מהבטטות נשרף בתחתית הסיר.

חזרה