בטטות בשום
/ לילי
מתכון טעים, פשוט וממכר לאוהבי בטטות.
|
חומרים (4 מנות)
|
3 בטטות בינוניות עד גדולות |
1 ראש שום מפורק לשיניים, קלופות וכתושות |
1 כף גדושה פפריקה מתוקה |
1 כף שמן זית |
מלח ופלפל שחור |
1 כוס מים |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את הבטטות ומסירים את שאריות השורשים. חותכים לקוביות או כל צורה אחרת.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבטטות ומכסים. מבשלים במשך 10 דקות. מנערים את הסיר מדי פעם, כדי שהבטטות יתערבבו.
- מוסיפים את השום, הפפריקה ומעט פלפל שחור, ממליחים והופכים בעדינות את הבטטות כך שהתבלינים יתפזרו שווה בסיר.
- מוסיפים כוס מים, מנעענעים את הסיר לצדדים, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים עד שהבטטות רכות.
- חשוב לשים לב לא לבשל מידי, אחרת הסוכר מהבטטות נשרף בתחתית הסיר.
|
חזרה |