|
|
|
|
עוגת שוקולד
/ אבי
|
חומרים
|
400 גרם שוקולד מריר |
1 כוס סוכר |
1/2 כוס שמנת מתוקה |
200 גרם חמאה |
5 ביצים |
4 כפות גדושות קמח |
אופן ההכנה |
- ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר קטן. כשהשוקולד נמס מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר לקצף חזק מאוד. טורפים היטב את החלמונים ומוסיפים תוך ערבוב נמרץ לתערובת השוקולד.
- מוציאים כ-3/4 כוס מקרם השוקולד (שומרים בצד לציפוי העוגה).
- מערבבים את השוקולד עם קצף הביצים (בעדינות ובתנועות "קיפול") מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה – לא יותר.
- אופים כ-45 דקות בחום בינוני (תבנית עגולה מס' 26).
- שימו לב העוגה יוצאת רטובה מעט – ככה זה צריך להיות.
| חזרה | | |