שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שוקולד / אבי


חומרים
400 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
200 גרם חמאה
5 ביצים
4 כפות גדושות קמח
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בסיר קטן. כשהשוקולד נמס מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
  2. מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר לקצף חזק מאוד. טורפים היטב את החלמונים ומוסיפים תוך ערבוב נמרץ לתערובת השוקולד.
  3. מוציאים כ-3/4 כוס מקרם השוקולד (שומרים בצד לציפוי העוגה).
  4. מערבבים את השוקולד עם קצף הביצים (בעדינות ובתנועות "קיפול") מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה – לא יותר.
  5. אופים כ-45 דקות בחום בינוני (תבנית עגולה מס' 26).
  6. שימו לב העוגה יוצאת רטובה מעט – ככה זה צריך להיות.

חזרה