שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלה מתוקה / אודיה עוקשי

ככל שמוסיפים יותר סוכר, החלה תצא מתוקה יותר. אפשר לאפות מהבצק גם לחמניות קטנות או לחמים אחרים. הכמות מספיקה ל - 6 חלות.


חומרים
2 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 שקיות שמרית
3 ביצים
3/4 כוס סוכר או יותר - לפי הטעם
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
שומשום
2 חלמונים
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, השמרית, הביצים והסוכר. מידי פעם מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  2. מוסיפים את השמן והמלח. לשים ומוסיפים קמח לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מכסים בבד ומתפיחים במשך 30 דקות בשמש או במקום חמים.
  4. לשים שוב ומתפיחים עוד 15 דקות בשמש.
  5. לשים את הבצק, פעם שלישית. ויוצרים 18 כדורים. מתפיחים במשך 10 דקות.
  6. מרדדים את הכדורים לצורת "נחשים" וקולעים לצמה כל 3 "נחשים". מתפיחים עוד 10 דקות.
  7. טורפים 2 חלמונים ומברישים את החלות. מפזרים מעל שומשום.
  8. אופים במשך 1/2 שעה בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס. כשהחלות אפויות למטה סימן שהן מוכנות.

חזרה